Digitaltv

Riksbyggens Brf Halmstadshus 7

 

Dags att beställa digitalboxar på Bredbandsbolaget . Detta görs hos Bredbandsbolagets Kundsupport tel 0770-777000. Ange kampanjkoden "fristart" så slipper du startavgiften om du beställer före 1 april 2014. Det paket som är kostnadsfritt är T2 flex. Totalt får du då 27 tv kanaler varav 8 är valbara . Du har också möjlighet att få ett extra nätverksuttag installerat i din lägenhet helt kostnadsfritt. Du har fått två lappar i din brevlåda. En med information om kanalutbud och dekoders och en beställningslapp för nätverksuttaget.

 

Det gamla tvnätet kommer framöver endast att ha 7 kanaler.

 

 

1.Vad händer med det gamla tv nätet där jag har min tv kopplad idag:

 

SVAR: Det kommer att finnas kvar några månader till för att sedan endast ha 7 kanaler. SVT1,SVT2,TV4, KUNSKAPSKANALEN, SVT 24,Danmark 1 & 2 (med reservation för ändringar) Detta för att kunna utnyttja eventuella extra tv apparater utan att ha extradekoder samt kunna se lokal tv Tv4 Halland och Västnytt.

 

2.Vad ska jag göra om jag vill ha tv från Bredbandsbolaget?

 

SVAR: Börja med att ringa kundtjänst 0770-77 70 00 och beställ din dekoder. Dekoder är den utrustning som du kopplar till din tv och till internet. En dekoder får alla kostnadsfritt. Vill du ha flera får du betala för dessa. Exakta prisuppgifter får du från kundtjänst men är ca 59-89-169 kr/månad beroende på det utbud du väljer. I det erbjudande som vi får nu ingår 27 kanaler tv. Internet och Telefon exklusive samtalsavgifter. PAKET T2 FLEX

3.Måste jag ha dator för att kunna se på tv?

 

SVAR: Nej

 

4.Måste jag skaffa Bredbandstv?

 

SVAR: Nej inte om du nöjer dig med kanalerna enligt fråga 1

 

5.Varför måste jag teckna avtal med Bredbandsbolaget?

 

SVAR: Om du inte har Bredband eller telefon idag så får man teckna ett avtal med Bredbandsbolaget för att få signalen skickad till lägenheten.(Lagkrav) Detta är kostnadsfritt idag om du uppger kampanjkoden FRISTART när du ringer kundtjänst. Har du redan någon av Bredbandsbolagets tjänster så har du skrivit på ett papper tidigare och behöver inte teckna ett nytt. Efter sista mars 2014 kostar det 495 kr att teckna ett avtal.

 

6.Vad är ett extra nätverksuttag och behöver jag ha det?

 

SVAR: Nätverksuttag är ett uttag liknade det du redan har i din lägenhet. Sitter någonstans i lägenheten bredvid ditt första telefonjack.

 

 

 

 

 

 

Här kommer din internetsignal in och här ska din Bredbandsrouter kopplas in.

Du kopplar en sladd från ditt befintliga nätverksuttag till din Bredbandsrouter. Läs i manualen vilken ingång sladden ska in i.

 

 

 

 

Du får kostnadsfritt ett extra uttag installerat i din lägenhet om du beställt detta innan 15 mars 2014. Ett monteras brevid ditt nätverksuttag som du redan har och nästa placeras förmodligen vid ditt nästa telejack eller tv uttag. Du bestämmer var det ska monteras och finns det inga tekniska hinder så sätts det där du vill. Lämpligt är där du har din tv för där ska ju dekodern stå.

 

 

 

Det finns alltså två sådana här jack i din lägenhet efter installationen.

 

 

Har du INTE bredbandsrouter kopplar du en kort sladd mellan ditt befintliga nätverksuttag och ditt nya uttag.

 

Har du Bredbandsrouter kopplar du en kabel mellan routern och ditt nya uttag som sitter vid det befintliga nätverksuttaget.

 

Detta är en nätverkskabel som passar i dina uttag. Kallas också för patchkabel.

 

 

 

 

 

Nu kan du följa instruktionen enligt filmen ovan. Din dekoder placerar du vid din tv där du har ditt nya uttag placerat. Dekodern kopplas in i det nya uttaget istället för i Routern som de visar i filmen.

 

Du kan behöva längre kablar beroende på hur det ser ut i din lägenhet. Kontakta då Bredbandsbolaget.

 

7.Kostar det något?

 

SVAR: Du får kostnadsfritt 27 tv kanaler varav 8 är valbara. PAKET T2 FLEX. Du får 1 standarddekoder. Du får om du vill kostnadsfritt installerat ett extra datauttag vid din tv plats. Du får 100MB Bredband och Telefon exkl. samtalsavgifter. Det som tillkommer är en engångsfrakt på 96 kr för utrustningen. Detta erbjudande gäller till den sista mars 2014. Tecknar man sig efter den sista mars tillkommer en anslutningsavgift (engångsavgift) på 495 Kr. Har du trygghetstelefon bör du behålla ditt gamla telefonavtal eller prata med de som installerat din trygghetstelefon.

 

8.Måste man använda Bredbandsbolagets telefontjänst?

 

SVAR: Nej.

 

9.Hur gör man om man har flera tv apparater?

 

SVAR: Det krävs en dekoder per tv apparat. Dessa kan du beställa av Bredbandsbolaget mot en extrakostnad. Alternativt koppla din extra tv till det gamla nätet och få 7 kanaler.

Behöver du fler nätverksuttag får du bekosta detta själv.

Nätverksakuten 08-404 03 00. Ange kampanjkod: Bredbandsbolaget eller köp en trådlös överföring från Bredbandsbolaget.

 

10. Om jag har en gammal tv då ? Funkar det ändå ?

 

SVAR: Det som krävs är att din tv har en Scartingång eller HDMI Ingång.

10. Jag som redan har Tv från Bredbandsbolaget då?

 

SVAR: Grattis! För dig blev det plötsligt ännu billigare med Bredbandstv !

 

 

Manual till dekoder hittar du här